Smedsuddens Brygga

Hem » Om Oss

Om Oss

Om Oss

Historia & Omgivning

På Smedsuddens fanns förr en Sjömack där glada sjöfarare förutom att tanka båten även kunde köpa med sig böckling & räkor från Bexanders rökeri. I hamnen där Sjösviten ligger, låg den stora pråm, på vilken rökeriet fanns. I ladan hanterades & frystes fisken för att sedan transporteras in till Stockholms saluhallar. Smedsudden är sedan 21 år ett privat hem för Ulrica & Mikael Schillström, och sedan 2015 erbjuds både företag & privata sällskap att träffas & umgås här.

Den vackra omgivningen i Boo inbjuder till natur och vattenaktiviteter.
Tomten är på 5000 kvm med 250 meter strandlinje där det finns både en skyddad hamn & sandstrand.
I närområdet finns en vacker strandpromenad som är perfekt för en löprunda eller historisk vandring längs med Baggenstäket.

Var finns vi

25 minuter från STHLM

15 minuter från STHLM

30 minuter från STHLM
LAT: 59°17'59.1"N
LONG: 18°15'34.1"E

Hamnbryggan

Vår hamn skyddas från sundets svall av en 40 meter lång brygga. Den ligger längs med farledens riktning och bjuder på vackra vyer i alla väderstreck.

Bryggan har segelbåtsdjup och är inte bara perfekt för vattenlek & solbadande utan även för bryggfiske av abborre & gädda. Den omges av sjöfågel som svan & storskarv. Då och då syns även en säl.

 

 

Köksbryggan

På köksbryggan finns ett långbord för upp till 24 personer.

En finns en härlig lounge och en stor köksö med Pizzaugn.
Här är den givna samlingsplatsen för att umgås hela dagen fram till solens sista strålar silar mellan träden.

 

 

Spabryggan

På Spabryggan njuter du av vedeldad bastu och lyxigt spabad, båda med vacker utsikt över vattnet.

Från bryggan och sandstranden kan man ta sig ett svalkande dopp året runt, på vintern tar vi upp en isvak för de modiga och på sommaren finns en charmig utedusch i björken. Ett stort runt bord inbjuder till avslappnade samtal och minnesvärda måltider.

 

 

Sjösviten

Sjösviten som är 50 m2, har en lyxig bastu och en egen badstege. I rummen har man panorama utsikt över vattnet åt 3 håll.

Utsikten, det vackra lugna läget, och den bekväma inredningen går att anpassa för en minnesvärd konferens och privata event.

Som boende är den lämplig för par som vill överraska och fira sin partner med en unik upplevelse. Eller äventyrare & livsnjutare som vill komma nära naturen, men också att vara nära Stockholms city.

Ladan

Ladan är vårt projekt som pga rådande omständigheter ligger lite på hold. Vi hoppas att den säsongen 2024 kommer att rymma en rustik miljö för möten och event upp till 20 personer inomhus. Här kommer även finns 8 sovplatser.

Idag finns här ett gästboende, vår charmiga hemmabar och en ”Mullemeck” verkstad där man kan duka långbord för upp till 20 personer när väderleken kräver skydd från väder & vind.

SKICKA BOKNINGSFÖRFRÅGAN

SKICKA BOKNINGSFÖRFRÅGAN